Salade niçoise

Gepubliceerd op 18 maart 2022 om 09:45

Wat heb je nodig:

4 personen

  • 500 gr krieltjes (in schil) of aardappelen in schil
  • 2 blikje tonijn van ca. 150 gr ( liever verse tonijn in stukjes )
  • 300 gr haricot verts (of sperziebonen)
  • 4 eieren
  • 2 rode ui of wit
  • Handje sla
  • 400 gr cherrytomaatjes of tomaten in stukjes

Dressing

  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel azijn
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper en zout
  • provençaalse kruiden naar smaak

 

En daar zat ik weer met een koelkast vol kleine bakjes restjes. Restje haricots verts, aardappels uien, paprika, olijven, tomaatjes…. Ik keek en pling zei mijn hoofd: Salade niçoise! Want ik heb nog tonijn en eieren genoeg.

 

Wat is salade niçoise ?

De salade niçoise is een combinatie van vis, groente en ei. Het gerecht is genoemd naar de Franse stad Nice. Er zijn veel verschillende recepten en velen claimen dat hun versie de enige echte salade niçoise is. Het enige echte recept bestaat echter niet: er zijn allerlei varianten die allemaal salades niçoise zijn. Een aantal ingrediënten is terug te vinden in alle versies. Daarnaast kan het recept worden uitgebreid met allerlei extra ingrediënten zoals croutons of andere groente.

We eten dan altijd gevarieerd een versie salade niçoise. Een must voor ons is aardappel/kriel, ei, tonijn en boontjes om het een salade niçoise te noemen.

 

 bon appetit!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.