Wat heb je nodig:
- chinese kool
- gehakt
- oesterzwam
- gewokte groende deel van de kool
- mango
- olijfolie
- kokossnippers
- chilisaus
- zout, peper, knoflookolie en uienpoeder
FODmap menu van de dag.
Dit gerecht heb je binnen 30minuten op tafel.
Chinese kool wraps gevuld met gehakt (vandaag geen vega gehakt), oesterzwam (Fodmap groen) en gewokte groene deel van de kool (Fodmap rood kan ik deels verdragen). Daarbij: Mango (Fodmap rood) met een scheutje olijfolie en voor de extra vezels bestrooid met wat kokossnippers. En als dip een kommetje chilisaus.
Dit is KH beperkt en deels Fodmap arm. (daarom laat je het witte deel van de kool weg). Voor wie knoflook en uien kan verdragen kan dit prima erdoorheen. Ik gebruik home made knoflook olie, zout, peper en uienpoeder om het gehaktmengsel op smaak te brengen.
De koolbladeren blancheren laten uitlekken en direct vullen met het warme gehaktmengsel.
#Mixmatchfoodies, Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties