Wat heb je nodig:
- 60 gr Parmezan, geraspte kaas of kaasrestjes
- 60 gr Pitten en zaden naar smaak
- Zout en peper naar smaak
- bakpapier
- bakplaat
- lepel
Ik heb dit recept al eens eerder gepost op Facebook en Instagram. Mijn favoriete snack voor onder een film. Omdat het zo druk is tegenwoordig en ik toch verantwoord wil eten maak ik de chips als een plaatkoek en breek het in stukjes na het bakken. Ik zweer het dit is echt iets voor kaasliefhebbers of wie niet zomaar iets ander kan en wil eten. Het wordt ook gezien als een KETO chip als je alleen vette kaas gebruikt.
Super easy, low budget ( als je alles in huis hebt) en snel klaar.
Hoe te maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Op de foto: ik nam ca 40 gr aan kaas restjes: geraspt, Grana padano, lapjes kaas...wat er maar ligt of wat op moet. Ik neem nog wat zaden en pitten ( meloen en zonnebloem ) waar ik maar zin in heb en wat lijnzaad. Goed mengen en nog wat zout en peper naar smaak. Je kan ook uienpoeder toevoegen, knoflook en kruiden.
Maak met een lepel hoopjes op de bakplaat. Bak de chips 10-15 minuten. Blijf erbij je moet het regelmatig keren om er een mooi plat chipje van te maken. Of je kiest voor de makkelijke weg en maakt er een plaatkoek van.
Ook heel lekker met chilidipsaus !!!
Smakelijk X
Reactie plaatsen
Reacties