Wat heb je nodig:
- 1 bloemkool
- 3 eieren
- Parmezaan of Pardano ca 50 gr
- Wat bieslook
- paprika, zout en peper naar smaak
- roomboter of olijfolie
- koekenpan 24-26 cm
- kom
- spatel en garde
Ineens begon mijn lief over Keto en hoe fijn hij dat vond en bepaalde recepten mist. Zoals o.a. de bloemkool tosti.
Noem het Keto tosti, KH arme tosti, Glutenvrije keto tosti, bloemkool tosti...u name it. Wij noemen het bloemkool tosti, want het is stiekem meer groente. Mijn lief heeft heel veel baat bij een Ketogeen dieet i.c.m. IF, hij voelt zich er goed bij, blijft op gewicht en heeft geen energieverlies. En met dieet bedoelen wij thuis een ander voedingspatroon. Dus niks stresserig een richtlijn volgen om vervolgens emotioneel in de knoop te raken. Ieder gezinslid heeft een andere basis nodig.
Naast dat het een Keto recept is, is het gewoon heerlijk smaakvol en lekker warm.
Hoe maak je het klaar:
Bloemkoolrijst in een kom met kokend water laten weken tot het afgekoeld is, zodat het niet helemaal rauw is. Ondertussen kluts je 3 eieren los met wat zout en peper, voeg hier de bieslook aan toe. Schep met schepijslepel of iets dergelijks een hoeveelheid uit de kom. Doe het in de pan wat voor gevet hebt met olijfolie. Maak er een vierkant van met de spatel zoals een sneetje brood. Zodra het goudbruin gebakken is omdraaien. Is deze zijde ook mooi goudbruin, dan beleg je deze met plakjes ham en/of wat oude kaas/geraspte kaas op 1 van de keto tosti vierkantjes. Leg de andere tosti erboven op en voilà je hebt een heerlijke gezonde keto tosti met stiekem groente, eet smakelijk!
Tip: moet je er meer maken leg deze dan in de oven op warmhoudstand, zo blijven ze mooi knapperig warm.
Reactie plaatsen
Reacties